W.M. Utopia


velkommen til

www.dyreliv.com

En side om våre hester og deres liv som travere

W.M. Utopia 2010 - 2016

  • Født 2010 på Beistadtrøen.
  • Etter Spikeld, u; Varnes Pia (e: Lill Babsen)
  • Lillesøster til Vinge Blessen (lånte mora)
  • Fikk navnet W. (Wara) M. (Midtlyng) Utopia da vi ikke eide mora og dermed ikke er oppdrettere på papiret.
  • Tot. 18- 1- 0- 0- 11 (5)33,0M* Kr. 33.200
  • Avlivd pga sommereksem 8. sept 2016

Utopia var ei brun lita hoppe, med utrolig masse futt og energi. Stammen hennes syntes vi var litt spennende. Spikeld produserer topptravere år etter år, og har usedvanlig mange gode hopper etter seg. Han trenger ikke nærmere presentasjon. På morsiden ligger Solodatteren; Jentungen (oppdrettet på Menhammar av Olof Wallenius, Big Noons eier).  Jentungen tjente 90.000,- på 50tallet !! Jentungen er også ei viktig hoppe i Järvsöfaks sin stamtavle, og dannet grunnlaget for suksessfull avl hos Jan Olov Persson sin bror: Ingemar Persson.


Vi lånte mora til Vinge Blessen: Varnes Pia av Jo Leirfall, for å lage Utopia. Varnes Pia er et godt og ekte "Stjørdalsprodukt" med morslekta fra Ree Gård (Janne Ree, Thoma Ree og Reidunstjerna) og med Hegrashingsten Jahnmin som morfar. Ree-hestene var oppdrettet på Ree gård (Stjørdal) av Jon Thomas Leirfall. Janne Ree som var eid, trent og kjørt av stjørdalingen Jarl Jakobsen oppnådde fine resultater på midten av 80-tallet. Jahnmin hørte til hos Gunbjørg Raaen i Skjelstadmark, og hadde sin storhetstid som avlshingst på 70-tallet. Mors oldemor er Reidunstjerna, var ei god hoppe som travet meget godt på 50-tallet. Det er med andre ord en sterk OG lokal stamme bak Utopia :)


Høsten 2013 ble hun halt, pga en skjevhet i venstre framfot (kne). Vidrere karriere på travbanen så det ut til å spøke for. Men hun ble behandlet og fikk helt fri nesten 3 måneder, før vi satte henne i forsiktig trening igjen.Vi ville prøve litt til å se om kneet holdt, siden lille mærra traver så fint! I februar 2015 gikk hun prøveløp, og sommeren 2015 vant hun sitt første og eneste travløp :-). Kneet hennes tålte fint treningen og løpene. Vi la om treningen litt, og tok litt ekstra vare på beintøyet hennes.


MEN - hun utviklet etterhvert sommereksem, som ble så hissig at ikke en gang kortisoninjeksjoner gjennom sommer/høsten holdt det i sjakk. Det var ille høsten 2015, og kom tilbake neste sommer og ble så ille at vi valgte å avlive henne av den grunn.

 

Fra mors skrytealbum; (klikkbare bilder)

© Annelise Wara

7505 StjørdalMobil: +47 95 24 21 96

Copyright © All Rights Reserved