Lill Faksa


velkommen til

www.dyreliv.com

En side om våre hester og deres liv som travere

Lill Faksa f. 2011

  • Født 18. april 2011.
  • Etter Stjerne Faks, u: Spike Lill (e; Spikeld)
  • Kjøpt okt 2012
  • Solgt mai 2015.
  • Er pr i dag avlshoppe hos oppdretter.

Litt om Lill Faksa;

Lill Faksa kom til oss fra oppdretter i Skaun på høsten som åring. Hun var allerede da ei stor (152 cm) og flott hoppe, langbeint og edel, med ei flott stamtavle. Oppdretter hadde trua på av vi skule få til travermærr av henne, men jeg "kasta inn" håndkle noe tidlig ;-). Lill Faksa viste riktignok tidlig at hun hadde trav i seg. Flott innstilling og meget trivelig hoppe å trene. Vi vant til og med ei lokalkjøring med henne, men vi sleit litt med å få henne til bruke seg riktig.


Slik jeg oppfatta Lill Faksa, var hun ei hoppe som var rimelig "hard med selg selv". Hun trente alle best sammen andre hester. Da "logget mere av", senket skuldrene og brukte seg selv mere riktig.. Men det var sjelden jeg hadde mulighet å trene henne sammen andre. Så det ble mest trening alene, og da ble hun noe "pålogget" og anspent, "knøt seg", ble bratt i nakken, senket ryggen og brukte seg selv helt feil. Det ble bare slitasje på helsa og dermed noe frustrerende både for hesten og meg.


Jeg hadde avtale med oppdretter om at de skulle få henne tilbake om jeg kasta inn håndkleet, og slik ble det, enda jeg viste det bodde traver "der inne" et sted. Lill Faksa fikk imidlertid sjansen hos andre, og gikk 9 løp før helsa ble en utfordring og hun ble satt i avlene. Men hvilke løp hun gikk :-D. Stolpe i raden! 5 seire på rappen, DET er ikke mange som kan vise til. Jaja, sånn kan det gå :-). Jeg viste hun hadde trav i seg, men viste også at hun brukte seg meget hardt, og at helsa svikta etter en kort karriere overrasket meg dessverre ikke. Synd, vi får bare håpe hun gir det beste av seg selv til sine avkom, og da skal en ikke se bort i fra at det kan bli noen riktig gode travere etter Lill Faksa å se med tiden.


Litt bilder fra Lill Faksa sin tid hos oss;

Lill Faksa lærer å svømme;

© Annelise Wara

7505 StjørdalMobil: +47 95 24 21 96

Copyright © All Rights Reserved