Ardvinna


velkommen til

www.dyreliv.com

En side om våre hester og deres liv som travere

Ardvinna f. 2005

  • Født 4. april 2005.
  • Etter Moe Odin, u: Vardvinna (e; Pilmin)
  • Kjøpt mai 2010.
  • Livs: 35; 3-5-4. Skr; 152 078 kr*29,5ak.
  • Solgt juni 2012 til Sverige.
  • Går som ridehest i dag.
Annelise og Pondus på 2-årsrekrutten-

Litt om Ardvinna;

Ardvinna ble kjøpt etter at min hjertevenn Pondus ble solgt, og om en stor hingst forlot stallen, kom det ei enda større hoppe inn:-). En svart skjønnhet på 160cm (og det uten å ha særlig manke), med et fantastisk godt lynne. Uredd og trygg, harmonisk, og relativt dominant ute blandt flokken.


Hun hadde stått i travtrening på Sørlandet, viste tidlig talent (hadde tjent 24.000,- før hun kom til oss). Hun fikk problemer med bekkenet sitt, sleit med låsninger, men vii tok alikevel sjansen på å kjøpe henne. Var forberedt på at det ville bli litt jobb og en del rehabilitering før hun kom til start. MEN, Ardvinna kom til start, og ble ganske så godt faktisk. På totalt 35 starter ble det 3 førsteplasser, 5 andre og 4 tredjeplasser, totalt inntjent drøye; 150.000,- og med 29.5 som beste tid.


Etterhvert som bekkenproblemene forsvant, og farten økte, dukket et nytt problem opp; Ardvinna slo seg veldig på sine framknær i hurtig trav. Knebelegg så ut som en nypløyet åker etter en tur på travbanen, og det dannes seg etterhvert tykkere hud på innsiden av det ene kneet - som bare forsterket problemet. Hun ble også tiltagende stri, og til slutt valgte vi å "pensjonere" henne fra sporten enda mens hun hadde helsa i behold. Det var ingen lett beslutning å ta, men vi ble tilslutt "enige med oss selv" om å selge Ardvinna som avlshoppe pga henne svært gode stamme. Det skulle imidlertid vise seg at hennes bekkenproblemer også satte en stopper for avl, og hun går nå som ridehest (western) og trives godt i Sverige. Ardvinna har satt spor her hos meg, og det hender rett som det er tankene mine går den den store svarte hoppa.


Litt bilder fra Ardvinna sin tid hos oss;

© Annelise Wara

7505 StjørdalMobil: +47 95 24 21 96

Copyright © All Rights Reserved