"Gamle-dager"


velkommen til

www.dyreliv.com

En side om våre hester og deres liv som travere

Hester fra min oppvekst (70- og 80 tallet)


Siden jeg var ganske lita har hester betydd svært mye for meg. Jeg vokste opp like ved en bondegård på Stavset i Trondheim, og der var det hester :) Da jeg begynte på skolen traff jeg Trude, min barndomsvenninne og nåværende venninne. De hadde (har fremdeles) stall og hester, og sammen med Trude har de vært maaange turer i Bymarka på hesteryggen.


Et bilde fra mitt gamle fotoalbum. Jeg er ca 11 år på bilde, og Trude sitter på Aunvar (f 1969, e: Granvar u; Bjørna*). Sammen hadde vi ridd (to 11 årige jenter barbak på kaldblodstraveren!!) hjem til meg, og pappa fotograferte oss. Aunvar travet inn ca 34.000,- i sin tid, og hadde 38.3 som bestenotering.

De to svarthvit bildene til venstre er den første hesten jeg hadde mye ansvar for selv, og bidrog til trening av den flotte og snille gutten :-). Det var min ungdoms store kjærlighet; Chaplin (født 1976, e; Fairbanks Hanover (us), u; Annie Fisherman (s)). Han var en mørkebrun liten varmblodstraver, og hadde muligens fått navnet pga hans franske beinstilling ? Uansett, Chaplin og jeg var uatskillelige i flere år. Det var familien Kleveland som eide gutten, en skikkelig gu'gutt!! Travet inn nesten 90.000,- i sin tid (var litt penger den gangen det :), og hadde 20.0 som bestetid.

Gerry News, f 1978 [e; Gerry Hanover (us) u; Daily News] var en diger varmblodstraver, som ble gitt opp ganske tidlig. Han sto på gården rett nedi gata, og jeg hadde ham som "min" hest et år (1982 - i "gamle dager") før han ble solgt som ridehest. Gerry var da en 4 år gammel hingst, men fantastisk snill. Han protesterte aldri, gikk der jeg ba om, var kort og godt en skikkelig kjernekar! Vi prøvde oss på litt hinderhopping, men ikke kommenter stilen da (host host!!). Og - JADA, jeg rir uten hjelp....fysjamei.....tenk hvor dumme vi var den gangen du! Og Iiiiik - det er 36 år siden (!!)....wow som tiden flyr - men nå rir jeg ALLTID med hjelm da !!

© Annelise Wara

7505 StjørdalMobil: +47 95 24 21 96

Copyright © All Rights Reserved