Hauk Viktor


velkommen til

www.dyreliv.com

En side om våre hester og deres liv som travere

Hauk Viktor (#106 klasseløpsauksjon 8. sept)

Født 9. mai 2017 kl. 21:00. Viktor er Eldjenta's tredje føll, pappa er Bork Odin, og han er dermed helbror til Hauk Viktoria


Både Viktor og Viktoria har arvet Bork Odins farge; de er begge gulsvarte (smokey black). Viktor har i tillegg arva et anlegg for lyse hår i man/hale fra Eldjenta, og han er en litt lysere variant enn sin søster og ser nesten gull-farget ut :-) . Begge er registrerte som svarte hos DNT, siden grunnfargen ER svart (altså ikke brun!), men de har begge den gyldne gløden som dette gul-genet gir hos svarte hester.


Hauk Viktor er en langbeint og høyreist type med flott eksteriør og meget godt lynne. Han har en fin størrelse, og er så langt den som ligner sin mor mest av Eldjentas føll. Han er en våken type, litt vár og svært snill som sin mor. Vokst opp i blandet flokk fram til april 2018, dernest i egen innhegning sammen storebor Hauk Viking og kameraten R.M.G. Red Red Wine. Sommeren 2018 tilbringes på hinstebeite; Fjellbeite i Alvdal.


Vi har lagt vekt på mye håndtering, og Viktor er tømkjørt en del, har vært med storebror Viking på tamp, og har ellers fått hovpleie, tannstell og markkurer som seg hør og bør.


Som flere av Bork Odin sine avkom, har også Hauk Viktor et svært spenstig og markvinnende steg. Måtte han bli en god traver og ambasadør for kaldblodshesten :-)


Se katalog-oppslag i Auksjonskatalogen

Nye bilder (19/8) - etter fjellbeite:

Videoer av Hauk Viktor;

Bilder fra 2018 - klikkbare bilder:

Noen bilder fra den første sommeren;

© Annelise Wara

7505 StjørdalMobil: +47 95 24 21 96

Copyright © All Rights Reserved